What is Wine? 와인이란 무엇인가?
와인에 대한 뜻과 의미를 정리하고 넘어가기 위해서 포스팅을 하며 개념을 정리합니다.
1. Wine is an alcoholic beverage made with fermented grapes.
2. Technically, wine can be made with any fruit, but most wine is made with wine grapes.
3. Wine grapes are different than table grapes. They are smaller, sweeter, contain seeds, and have thicker skins.
4. These traits have proven to be better for making wine.
5. There are thounsands of different wine varieties and most are cultivars of just one species of grapevine : Vitis vinifera.
6. Grapevines are woody, perennial plants that produce a crop once a year.
7. The different climates where grapes grow affect how sweet (or tart) the resulting wine tastes.
8. Vintage refers to the year that the grapes were harvested.
9. Non-vintage or "NV" wines are a blend of several vintages.
10. A single-varietal wine ia a wien amde with mostly or only one grape variety.
11. A wine blend is made by blending several different varietal wines together.
12. A field blend is made with different varieites that are harvested and vinified together.
13. There are several different styles of wine including still, sparkling, fortfied, and aromatized wines.
14. In the US, an organic wine must be made with organically grown grapes and no added sulfites.
15. In the EU, organic wines may contain sulfites but with lower maximums than non-organic wines.
1. 와인은 포도를 발효시켜서 만든 알코올성 음료입니다.
2. 기술적으로는 모든 과일로 와인을 만들 수 있지만, 일반적으로 와인은 양조용 포도로 만듭니다.
3. 양조용 포도는 식용 포도와 다릅니다. 양조용 포도는 알이 작고, 더 달고, 씨가 있고, 껍질이 두껍습니다.
4. 이런 특징들 때문에 양조용 포도가 와인 양조에 더 적합하다고 합니다.
5. 와인을 만드는 포도 품종에는 수천 가지가 있지만, 대부분 비티스 비니페라라는 단일 포도나무 종에서 나온 변종들입니다.
6. 포도나무는 일 년에 한 번 열매를 맺는 다년생 목본 식물입니다.
7. 포도가 생장하는 지역의 기후는 그 포도로 만드는 와인의 단맛(또는 신맛)에 영향을 줍니다.
8. 빈티지는 포도를 수확한 연도를 말합니다.
9. 논빈티지 또는 NV 와인은 여러 해의 와인을 혼합한 와인입니다.
10. 단일 품종 와인은 한 가지 포도 품종(까베르네 쇼비뇽, 피노누아)으로 만들었거나 한 가지 품종 위주로 만든 와인입니다.
11. 블렌드 와인은 여러 품종으로 만든 와인들을 혼합해서 만든 와인입니다.
12. 이중 필드 블렌드는 여러 가지 품종을 같이 수확해서 한꺼번에 양조한 와인입니다.
13. 와인의 스타일에는 스틸, 스파클링, 주정강화, 가향 와인 등 여러 가지가 있습니다.
14. 미국 내 유기농 와인은 유기농 포도로 만들어야 하고 이산화항을 첨가하면 안 됩니다.
15. EU의 유기농 와인은 이산화항을 첨가할 수 있으나 일반 와인에 비해 최대 허용치가 낮습니다.
와인도 술의 한 종류이지만, 품종에 따라, 만든 국가에 따라, 만든 지역, 만든 양조자에 따라 정말 다양한 특징이 보여지며, 그것이 큰 매력이지 않을까 싶습니다. 소믈리에 공부를 하면서 하나씩 정보들을 다시 머리속에서 정리합니다.
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